dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Burianová, Michaela | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:35:53Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:35:53Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35484 | |
dc.description.abstract | Cílem této bakalářské práce je porovnat vliv různých typů balení (průtažná fólie, modifikovaná atmosféra, vakuové balení) masných výrobků na jejich zdravotní nezávadnost z pohledu norem, které určují specifické požadavky
na zdravotní nezávadnost masných výrobků. První část této práce popisuje vývoj
a různé typy uzenářských obalů a obalových materiálů masných výrobků. Druhá část zachycuje provádění vlastního testování a měření výskytu mikroorganismů
a koliformních bakterií od vlastního výběru vhodných typů masných výrobků, typů balení, přípravy vzorků až po vyhodnocení naměřených hodnot. Výsledky ukázaly, že typ balení, není to jediné kritérium, které ovlivňuje trvanlivost zvolených masných výrobků. | cze |
dc.format | 42 s. | |
dc.format | 42 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | obal | cze |
dc.subject | masné výrobky | cze |
dc.subject | celkové počty mikroorganismů | cze |
dc.subject | koliformní bakterie | cze |
dc.subject | packaging | eng |
dc.subject | meat products | eng |
dc.subject | total viable counts | eng |
dc.subject | coliform bacteria | eng |
dc.title | Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků | cze |
dc.title.alternative | Effect of packaging on the shelf life of meat product | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 42500 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this work is to compare the effect of different types of packaging (stretch film, modified atmosphere and vacuum packaging) meat products on their safety in terms of the standards that define specific requirements on health safety of meat products. The first part describes the development and various types of casings and packaging of meat products. The second part describes
the implementation of the self-testing and measuring the occurrence of the microorganisms and coliform bacteria from their choice of suitable types
soft meat products, types of packaging, sample preparation to evaluate the measured values. The results showed that the type of packaging is not the only criterion that affects the durability of selected meat products. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-06 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |