dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Hálová, Jiřina | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:58:36Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:58:36Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35278 | |
dc.description.abstract | V teoretické části popisuji místní produkci, přímé a nepřímé distribuční cesty, trendy ve školním stravování, historii, legislativu, zpracování biopotravin, jejich označování, získávání certifikátů a jednotlivé výhody a nevýhody prodeje.
Praktická část práce se zaměřena na vyhodnocení výsledků realizovaného dotazníkového šetření ve vybraných školních stravovacích zařízeních v Jihočeském kraji. V rámci dotazníkového šetření byla vyhodnocována spotřeba potravin, postupy zpracování potravin (čerstvé, mražené, polotovary), podíl sezónních a nesezónních potravin a podíl druhů masa. Analýza je součástí projektu UMBESA, který se snaží prosadit a zvýšit regionální, biopotraviny a čerstvé sezónní potraviny ve stravovacích zařízeních. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | místní produkce | cze |
dc.subject | biopotraviny | cze |
dc.subject | veřejné stravováni | cze |
dc.subject | školní stravování | cze |
dc.subject | legislativa | cze |
dc.subject | přímé a nepřímé distribuční cesty | cze |
dc.subject | local production | eng |
dc.subject | organic food | eng |
dc.subject | public Board | eng |
dc.subject | school meals | eng |
dc.subject | legislation | eng |
dc.subject | direct and indirect distribution channels | eng |
dc.title | Prosazování místní potravinářské produkce ve školím stravování | cze |
dc.title.alternative | The promotion of local food profuction in the school eating | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 32394 | |
dc.description.abstract-translated | In the theoretical part of the describing local production, the direct and indirect distribution channels, trends in school eating, history, legislation, organic food processing, its labelling, obtain certificates, and the advantages and disadvantages of each sale.
The practical part of the thesis is focused on the evaluation of the results of the completed survey in selected school catering facilities in the South Bohemia region. In the framework of the questionnaire investigation was evaluated food consumption, food processing procedures (fresh, frozen, semi-finished products), the proportion of seasonal and unseasonal of food and the share of meat. The analysis is part of the UMBESA project, which seeks to promote and enhance regional, organic, seasonal and fresh food in the catering facilities. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-07 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |