dc.contributor.advisor | Konvalina, Petr | |
dc.contributor.author | Hrdličková, Barbora | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:58:03Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:58:03Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35269 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá vhodností využití pluchatých pšenic k výrobě těstovin. V práci jsou tyto pšenice zastoupeny pšenicí špaldou, pšenicí jednozrnkou a pšenicí dvouzrnkou.
V praktické části je porovnávána nejen pekařská jakost těchto pšenic s pšenicí setou, ale i technologie výroby těstovin z mouky těchto druhů a jejich vlastností před uvařením a po uvaření. Na základě provedeného testu lze konstatovat, že výroba těstovin je technicky možná.
Závěrečná část bakalářské práce je věnována hodnocení takto vyrobených těstovin. Je zde také uvedeno několik příkladů těstovin vyrobených z těchto alternativních druhů pšenice prodávaných ve světě.
V této práci je prokázána technická možnost výroby těstovin. Na základě senzorické analýzy byly nejlépe hodnoceny těstoviny z pšenice špaldy a dvouzrnky. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pšenice jednozrnka | cze |
dc.subject | pšenice dvouzrnka | cze |
dc.subject | pšenice špalda | cze |
dc.subject | těstoviny. | cze |
dc.subject | eincorn | eng |
dc.subject | emmer | eng |
dc.subject | spelt | eng |
dc.subject | pasta | eng |
dc.title | Možnosti výroby těstovin z pluchatých pšenic | cze |
dc.title.alternative | Hulled wheat pasta making possibilities | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 45260 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the appropriateness of using hulled wheat to produce pasta. At work they are represented by spelt, eincorn and emmer.
In the practical part there is compared not only baking quality of the wheat with wheat rucola , but also the technology of pasta from flour of these species and their properties before cooking and after cooking . Based on the test, it can be stated that the production of pasta is technically possible .
The final part of the thesis is devoted to the evaluation thus produced pasta. There are also several examples of pasta manufactured from these alternative types of wheat sold worldwide.
In this work we demonstrated the technical possibility of producing pasta. Based on the sensory analysis the best evaluated pasta was pasta made of spelt and emmer. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-07 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |