Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorKšanda, Martin
dc.date.accessioned2021-12-09T06:57:57Z
dc.date.available2021-12-09T06:57:57Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2015-11-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35264
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá využitím kukuřice seté (Zea mays) na výboru siláží, které mají vysoký potenciál a jsou nenahraditelnou složkou ve výživě skotu. Úvodní část práce se zaměřuje na původ, charakteristiku a popis jednotlivých částí rostliny. Na tuto kapitolu volně navazuje zmínka o možnostech a využití silážních hybridů kukuřice. Další část patří již samotné konzervaci a procesu fermentace. V práci jsou dále uvedeny mikroorganismy, které pozitivně, ale i negativně ovlivňují celý proces. Velmi zajímavou částí je pojednání o silážních aditivech a přísadách. Závěr patří stavbám, které se při silážování využívají. Jednou z nejdůležitějších částí je technologický popis vlastního postupu silážování, který je obohacen o metody sklizně a faktory, které mají velký význam na výsledný produkt, tedy na kvalitní a energeticky velmi bohaté krmivo, kterým kukuřičná siláž bezpochyby je.cze
dc.format44 s.
dc.format44 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKukuřicecze
dc.subjectkonzervacecze
dc.subjectmikroorganismycze
dc.subjectsilážcze
dc.subjectMaizeeng
dc.subjectconservationeng
dc.subjectmicroorganismseng
dc.subjectsilageeng
dc.titleKonzervace kukuřice silážovánímcze
dc.title.alternativeConservation of corn silageeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag44555
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with using of maize for production of silage that has a high potential and that are an irreplaceable part of a cattle nutrition. The introductory part focuses on the origin, characteristics and description of individual parts of plants. This chapter is followed by a mention of the posibilities and use of silage hybrids of maize. Following chapter describes the procedure of conservation and fermentation. The thesis also mentions microorganisms that have a positive as well as negative influence on the whole procedure. An interesting chapter is an introduction ofa silage additives. The conclusion is about constructions that are used for silage. One of the most important parts of a thesis is a technological description of the procedure of silage, together with harvest methods and factors, which are of great importance for a final product- a good quality and eneregy- rich feed, that a corn silage undoubtedly is.eng
dc.date.accepted2016-02-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam