dc.contributor.advisor | Konvalina, Petr | |
dc.contributor.author | Vopátková, Linda | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:57:33Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:57:33Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35243 | |
dc.description.abstract | V pekařském průmyslu je základním kamen používání surovin s dostatečnou kvalitou. Tato kvalita by měla být pravidelně kontrolována. Nejdůležitější složkou pro výrobu v pekařském průmyslu je právě mouka, proto je kladen důraz na její kvalitu. Ta je kontrolována řadou metod k tomu určených. Tato bakalářská práce se zaměřuje na mouky z pšenice seté a pšenice špaldy z ekologického zemědělství a hodnotí rozdíly mezi těmito obilovinami, které mají velkou oblibu v mlynářském a pekárenském průmyslu. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pšenice | cze |
dc.subject | špalda | cze |
dc.subject | ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | jakost mouky | cze |
dc.subject | wheat | eng |
dc.subject | spelt | eng |
dc.subject | organic farming | eng |
dc.subject | flour quality | eng |
dc.title | Srovnání technologické jakosti mouky vyrobené z pšenice seté a pšenice špaldy vypěstované v ekologickém zemědělství | cze |
dc.title.alternative | Comparisson of technological quality of bread and spelt wheat flour from organic farming | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 42330 | |
dc.description.abstract-translated | In the bakery industry the alpha and omega is to ingredients of a sufficient quality. The quality should be repeatedly controlled. The most important component for the production in the bakery industry is the flour. A great emphasis is therefore laid on its quality, which is controlled using a range of appropriate methods. This Bachelor's Thesis is focused on the flour, of the common wheat and spelt produced by organic farming. It evaluates differences between the two grains which are very much favoured in the milling and baking industries. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-08 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |