dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Bohdalová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:57:27Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:57:27Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35238 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce předkládá shrnutí informací o přídatných látkách v potravinách. V literárním přehledu je uvedena legislativa přídatných látek, souhrn jednotlivých skupin a jejich nejvýznamnějších zástupců. Vlastní výzkum je zaměřen na informovanost obyvatel České republiky o aditivech a na samotný nákup potravin. Zde výsledky prokázaly, že lidé se zajímají o složení potravin více než v předchozích letech. Dále je zde popsána problematika obsahu přídatných látek ve výrobcích v tržní síti České republiky a srovnání českých výrobků s rakouskými, ve kterém nebyl zjištěn žádný zásadní rozdíl. | cze |
dc.format | 80 s. | |
dc.format | 80 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | přídatná látka | cze |
dc.subject | éčka | cze |
dc.subject | potravina | cze |
dc.subject | produkt | cze |
dc.subject | additive | eng |
dc.subject | E-code | eng |
dc.subject | food | eng |
dc.subject | product | eng |
dc.title | Přídatné látky ve vybraných druzích potravin v tržní síti České republiky | cze |
dc.title.alternative | Additives in Selected Types of Food in the Market Network of the Czech Republic | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 42261 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor´s thesis presents a summary of informations about additives in food. In literary review is presented the legislation of additives, a summary of individual groups of additives and the most important reprezentatives. The own research is focused on Czech residents and their familiarity with additives and on the food purchase. The results showed that people are interested in food composition more then in last years. There is also described the issue of content of additives in products, which are sold in Czech markets and the comparison of Czech products with Austrian products, which proved there is no big difference. | eng |
dc.date.accepted | 2016-05-30 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství - Zpracování produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |