• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Pěstování bezu černého v LFA jako průmyslové suroviny k výrobě rosolu pro diabetiky a revmatiky a alkoholického rosolového nápoje

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.089Mb)
    Posudek vedoucího práce (359.6Kb)
    Posudek oponenta práce (139.3Kb)
    Průběh obhajoby práce (18.14Kb)
    Datum
    2016
    Autor
    Rezková, Jana
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Tato práce se zabývá pěstováním černého bezu, jeho sklizní a výrobou rosolu pro diabetiky a revmatiky a alkoholického rosolového nápoje. Je zde popisována charakteristika černého bezu, výskyt a popis jednotlivých léčivých částí a výčet minerálních a chemických látek a vitaminů. Dále jsou zde popsány metody výroby rosolu pro diabetiky a revmatiky a alkoholického rosolového nápoje a problémy, které nastaly při realizaci rosolové složky. Řešením tohoto problému se stala karboxycelulóza Akucell, která jediná byla dostatečně stabilní a bránila mikrobiální kontaminaci. Výsledkem praktické části této práce byla výroba dvou typů bezinkového rosolu. První výrobek byl kořeněný a druhý bez koření. Oba dva výrobky hodnotila a porovnávala skupina senzoriků s běžně na trhu dostupnými rosoly. Bezinkový rosol nekořeněný se umístil sice v horní polovině pořadí, ale dopadl v hodnocení hůře, než bezinkový rosol kořeněný. I bezinkový rosolový nápoj, který skupina senzoriků porovnávala s běžně na trhu dostupnými alkoholickými nápoji, se umístil v horní polovině pořadí. Je tedy nasnadě, že výroba bezinkového kořeněného rosolu a bezinkového alkoholického rosolového nápoje by, díky léčivým účinkům na lidský organismus a díky chuti, mohla najít své obdivovatele.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35172
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV