dc.contributor.advisor | Hoštičková, Irena | |
dc.contributor.author | Trmalová, Františka | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:56:07Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:56:07Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35140 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce popisuje druhovou rozmanitost a kvalitu medu, který je dostupný na českém trhu. V teoretické části jsem se zaměřila především na fyzikální a chemické vlastnosti, metody zkoušení kvality a klasifikace medu. Dále jsou zde i legislativní požadavky na med.
V praktické části, jsem prošla 3 obchody, kde jsem se zaměřila hlavně na správné údaje na etiketách medů a posléze je vyhodnotila dle vyhlášky č.76/2003 Sb., která, stanovuje požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládové bonbony. | cze |
dc.format | 61 s. (10 447) | |
dc.format | 61 s. (10 447) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | med | cze |
dc.subject | kvalita medu | cze |
dc.subject | druhy medu | cze |
dc.subject | označování medu | cze |
dc.subject | včela | cze |
dc.subject | včelařství | cze |
dc.subject | honey | eng |
dc.subject | honey quality | eng |
dc.subject | types of honey | eng |
dc.subject | honey labeling | eng |
dc.subject | bee | eng |
dc.subject | beekeeping | eng |
dc.title | Druhová rozmanitost a kvalita medů dostupných na českém trhu | cze |
dc.title.alternative | Species diversity and quality of honey available on the Czech market | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 41345 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis describes the species diversity and the quality of honey, which is available on the Czech market. In the theoretical part I have focused mainly on physical and chemical properties, test methods and quality classification of honey. Furthermore, there are also legislative requirements for honey.
In the practical part, I went to 3 shops, where I focused mainly on the correct information on the labels of honeys and then is assessed according to decree no. 76/2003 Coll., which sets the requirements for natural sweeteners, honey, sweets, cocoa powder and mixtures of cocoa with sugar, chocolate candies. | eng |
dc.date.accepted | 2016-05-30 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství - Prvovýroba | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |