Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKukačka, Vladislav
dc.contributor.authorVodičková, Markéta
dc.date.accessioned2021-12-08T12:15:43Z
dc.date.available2021-12-08T12:15:43Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/33570
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá názory zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouření v restauracích. Hlavním cílem mé diplomové práce je zjistit, jaký názor mají zaměstnanci restauračních zařízení na kouření a eventuální zákaz kouření v restauracích. Pro naplnění cílů jsem zpracovala teoretickou část, ve které vysvětluji základní pojmy, které se týkají kouření, pasivního kouření, zdravotních důsledků kouření a prevence kouření. V závěru teoretické části rozebírám legislativu protikuřáckého zákona a problematiku ochrany zdraví při práci v restauracích. V praktické části popisuji stanovený cíl, úkoly práce, hypotézy a metodiku mé diplomové práce. Výzkumné šetření provádím metodou dotazníku vlastní konstrukce, který je určen pro zaměstnance náhodně vybraných restauračních zařízení v Českých Budějovicích. K vyhodnocení všech získaných dat využívám statistické metody - chí kvadrát testu, kterým ověřím předem stanovené hypotézy. Výsledky vyhodnocuji a interpretuji.cze
dc.format62 s
dc.format62 s
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkouřenícze
dc.subjectpasivní kouřenícze
dc.subjectrestauracecze
dc.subjectzaměstnancicze
dc.subjectsmokingeng
dc.subjectsecond-hand smokingeng
dc.subjectrestaurantseng
dc.subjectstaffeng
dc.subjectemployeeeng
dc.titleNázor zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouřencze
dc.title.alternativeThe employee's opinion restaurants on smoking and smoking prohibition in restaurantseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag45366
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis deals with restaurants employee's attitude to smoking and restaurant smoking ban. The main goal of my diploma thesis is to reveal these restaurant employee's attitudes. I composed a theofetical part for fulfilling this goal, where all the crucial terms, related to smoking, second-hand smoking, health consequences and smoking precaution are explained. Current anti-smoke legislation and occupational safety and health in restaurants are analysed at the end of the theoretical part. In the practical part, there I describe the set main goal and other goals of the thesis, its hypotheses and methodology. The survey is carried out via a self-constructed. questionnaire, which was handed to randomly chosen restaurants employees in České Budějovice. I used statistical methods - chi-square tests - to assess all the gained data and test the hypotheses that had been settled in advance. The results are consequently assessed and interpreted.eng
dc.date.accepted2017-05-30
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeKornatovská, Zuzana


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam