dc.contributor.advisor | Kastnerová, Markéta | |
dc.contributor.author | Štěrbová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T09:41:33Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T09:41:33Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-28 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/32330 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá tématem - Příprava kávy a její kultura, jež se dostává v dnešní moderní společnosti do popředí a souvisí tak s životním stylem člověka. Cílem diplomové práce bylo zjistit, jaké ponětí mají lidé o kávě, kávové kultuře, také o správné přípravě kávových nápojů, jejich zdravotních účincích a alternativních metodách přípravy kávy. Dalším cílem bylo zmapovat postoje lidí a sociální vlivy na kávovou kulturu. Teoretická část práce je zaměřená především na oblasti kávy jako rostliny, zpracování kávových zrn, přípravu kávy a kávovou kulturu, které jsou sepsány z dostupných odborných literárních a online zdrojů. Dále se opírá o teoretické poznatky, které jsem získala na základě zkušeností s Mezinárodní kávovou asociací SCAE Speciallity Coffee Association of Europe, jenž sídlí v Londýně. Empirický výzkum lze využít jako inspirace pro vybudování kavárny. Diplomová práce může komplexně sloužit jako podklad pro zpracování odborné publikace určené jak laické veřejnosti zajímající se o kávovou kulturu, tak i samotným baristům. | cze |
dc.format | 101 s. (141 693 znaků) | |
dc.format | 101 s. (141 693 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Káva jako rostlina | cze |
dc.subject | zpracování zrn | cze |
dc.subject | příprava kávy | cze |
dc.subject | kávová kultura | cze |
dc.subject | coffee as a plant | eng |
dc.subject | processing of coffee beans | eng |
dc.subject | making coffee | eng |
dc.subject | coffee culture | eng |
dc.title | Příprava kávy a její kultura | cze |
dc.title.alternative | Coffee making and its culture | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 42343 | |
dc.description.abstract-translated | My diploma work deals with the topic of The preparation of coffee and its culture which is becoming interesting issue in our modern society and it is connected with modern lifestyle. The aim of my diploma work is exploring people's knowledge of coffee, coffee culture and also of the right preparation of coffee beverages, their health effects and some alternative methods of making coffee. Next point is to survey people's attitudes and social influences on coffee culture. Theoretical part of my work is mainly focused on coffee as a plant, processing of coffee beans, making coffee and coffee culture. The facts have been excerpted from available specialized literature and online resources. I have also used my theoretical knowledge based on my experience with SCAE Speciallity Coffee Association of Europe, that has the seat in London. Empirical research can be used as an inspiration for setting up a coffee bar. My diploma work can serve as a resource for creating specialized publication aimed at either wide public interested in coffee culture or at professional barists. | eng |
dc.date.accepted | 2015-05-26 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Vychovatelství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Kukačka, Vladislav | |