Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorNovotná, Nikola
dc.date.accessioned2021-12-08T08:01:16Z
dc.date.available2021-12-08T08:01:16Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/30324
dc.description.abstractPráce se zabývá charakteristikou zdrojů antioxidantů a zjišťuje hloubku znalostí o antioxidantech u studentů středních škol. Teoretická část charakterizuje a dělí antioxidanty významné pro lidské zdraví. Dále jsou zde rozděleny, popsány a srovnány hlavní zdroje antioxidantů v lidské stravě. Praktická část obsahuje dotazníkovou akci vztahující se k otázkám ohledně teoretického zájmu o antioxidanty a jejich příjmu v potravě u studentů středních škol ve věku 17-19 let. Výsledky jsou analyzovány a graficky znázorněny. Z výzkumu vyplývá, že více než polovina respondentů pojem antioxidanty zná a přijímá tyto látky ze stravy. Přesto je důležité zvýšit znalosti o antioxidantech již u mladých lidí a dbát na příjem těchto esenciálních látek z pestré stravy.cze
dc.format63 s.
dc.format63 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectantioxidantycze
dc.subjectvolné radikálycze
dc.subjectreaktivní formy kyslíku a dusíkucze
dc.subjectvitamínycze
dc.subjectstopové prvkycze
dc.subjectpolyfenolycze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectdoplňky stravycze
dc.subjectantioxidantseng
dc.subjectfree radicalseng
dc.subjectreactive oxygen and nitrogen specieseng
dc.subjectvitaminseng
dc.subjecttrace elementseng
dc.subjectpolyphenolseng
dc.subjectfoodeng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectdietary supplementseng
dc.titleZdroje a způsoby saturace organismu antioxidantycze
dc.title.alternativeSources and methods of saturation of the organism with antioxidantseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag30179
dc.description.abstract-translatedThe aim of the thesis is to characterize sources of antioxidants and inquire the depth of knowledge about antioxidants among students of secondary school. The theoretical part of the thesis describes and divides important antioxidants for human health. The main sources of antioxidants in human diet are there divided, described and compared as well. The practical part of the thesis includes the inquiry which evaluates the theoretical interest in antioxidants and dietary intake of antioxidant supplements among 17-19 years-old secondary school students. The results are analyzed and graphically displayed. Research shows that more than a half of the respondents know the term antioxidants and consume these substances in the diet. However, it is important to increase knowledge of antioxidants already among young people and ensure the intake of these essential substances from a varied diet.eng
dc.date.accepted2013-05-28
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defencePosluchačka práci obhájila. Blíže - viz posudek vedoucího bakalářské práce.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam