Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 201-220 z 2991
-
Šetrné formy turismu v CHKO Šumava s konkrétním zaměřením na agroturistiku
(Jihočeská univerzita, 2018)Chromá, L.: Šetrné formy turismu v CHKO Šumava s konkrétním zaměřením na agroturistiku. Diplomová práce. České Budějovice: ZF JČU, 2018, 88 s. Šetrné formy turismu je možné definovat jako turismus, který je zaměřen na ... -
Řešení jezdeckého areálu se stájí pro koně včetně příslušenství
(Jihočeská univerzita, 2018)Tématem diplomové práce je návrh novostavby jezdeckého areálu se stájí pro koně. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá vývojem chovu koní a stavbami pro chov koní. Ve druhé části diplomové práce ... -
Možnosti uplatnění chrastice rákosovité pro energetické účely
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem mé diplomové práce bylo porovnání vybraných pozemků, na nich byla sledována botanická skladba pozemku, stanovení střední indikační hodnoty vody v půdě. Pro spalovací parametry bylo zjišťováno počet plodných a ... -
Historická analýza vývoje land-use ve vybraném území
(Jihočeská univerzita, 2018)Abstrakt Cílem této diplomové práce je historická analýza vývoje land use ve vybraném území. Jako zájmová lokalita bylo vybráno katastrální území Boletice. První část práce je věnována literární rešerši, která se zabývá ... -
Porovnání výnosové schopnosti jarních odrůd pšenice
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce na téma Porovnání výnosové schopnosti jarních odrůd pšenice se zabývá maloparcelkovými pokusy třech sledovaných odrůd (Astrid, Epos, Tercie) ve dvou vegetačních obdobích. Varianty opakování byly založeny ... -
Zhodnocení managementu výživy dojnic v daném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem diplomové práce, bylo zaměřit se na výživu dojnic v zemědělském podniku, právě výživa je nejdůležitějším faktorem při výrobě mléka. Úvodní část práce je zaměřena na literární přehled, v něm je stručně popsán proces ... -
Analýza výživy a ekonomických ukazatelů produkce mléka v daném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2017)V provozních podmínkách byl ve vybraném zemědělském podniku v roce 2015 a 2016 posuzován koncept výživy a užitkovost dojnic plemene holštýn, výroba krmiv pro dojnice a ekonomický aspekt produkce mléka v době klesajících ... -
Rašeliniště a jejich vliv na místní klima - Borkovická blata, Olešenský mokřad
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce pojednává o vlivu rašeliništních biotopů na místní klima, převážně na teplotní a vlhkostní režim a ukazatele energetické bilance podobných lokalit Borkovická blata a Olešenský mokřad v porovnání s kontrastním ... -
Porovnání základních analytických hodnot hovězího masa v tržní síti
(Jihočeská univerzita, 2017) -
Vliv živé hmotnosti jalovic v průběhu odchovu na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv živé hmotnosti jalovic v průběhu odchovu na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu v hospodářském družstvu Určice. Bylo hodnoceno 420 krav českého strakatého plemene ... -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem této práce je navrhnout bezlepkovou směs, která bude splňovat senzorické a technologické vlastnosti bezlepkového pečiva. Pro zlepšení struktury a současně jako náhrada lepku bylo do těsta přidáno chia semínko a chia ... -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce se zabývá hodnocením bezlepkových těstovin. Těstoviny byly hodnoceny pomocí zkoušek vařením a senzorického hodnocení. Vybrány byly čtyři druhy těstovin, které měly jako základ použitou kukuřičnou mouku a ... -
Změny vybraného sušeného ovoce během skladování a jejich vliv na senzorickou jakost
(Jihočeská univerzita, 2017)Práce se zabývá sušením jablek a jejich změnami v průběhu dlouhodobého skladování. Teoretická část byla zpracována rešerší, která přináší poznatky o sušení jablek, jejich požadavkům při prodeji, volbě správné suroviny, ... -
Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce s názvem Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády se zabývá v teoretické části popisem komodity, její legislativou, surovinami pro výrobu čokolády, náhradou některých základních surovin a ... -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2017)Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu ... -
Syřitelnost kravského a kozího mléka
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ... -
Porovnání základních analytických hodnot drůbežího masa v tržní síti
(Jihočeská univerzita, 2017) -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce
(Jihočeská univerzita, 2017)Předmětem práce bylo senzorické zhodnocení použitých sladidel v nápojích z vybraných druhů ovoce. V rámci senzorické analýzy byl použit jablečný mošt a dále hruškový, meruňkový, višňový a černorybízový nektar. Tyto nápoje ... -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti džemů z vybraných druhů ovoce
(Jihočeská univerzita, 2017)V mé diplomové práci se zabývám rozdělením a použitím sladidel při výrobě ovocných pomazánek. V teoretické části se zaměřuji na rozdělení sladidel a jejich klasifikaci. Dále také uvádím postupy výroby a rozdělení ovocných ...