Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBauman, Petr
dc.contributor.authorKubatová, Marie
dc.date.accessioned2021-11-19T13:00:38Z
dc.date.available2021-11-19T13:00:38Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-03-31
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/2617
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá změnou postojů a iniciativnosti přístupu žáků na střední škole s gastronomickým zaměřením k výuce v odborných předmětech po realizaci pro-jektu: "Den otevřených dveří s tématem Halloween". Cílovou skupinu tvoří žáci Střední školy a Vyšší odborné školy cestovného ruchu v Českých Budějovicích. Práce je roz-členěna do šesti kapitol. V prvních dvou kapitolách jsou porovnávány různé pohledy odborníků na výuku, klasické i alternativní metody výchovy a vzdělávání, na kompetence a autoritu učitele, participaci a zážitkovou pedagogiku. Ve třetí kapitole jsou návrhy na témata projektové výuky ve školách s gastronomickým zaměřením s výčtem lidových tradic a jejich propojení s kulturou a gastronomií. Čtvrtá kapitola popi?suje realizaci projektu ve Střední škole a Vyšší odborné škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích. V poslední páté kapitole jsou stanoveny cíle výzkumu, me?tody výzkumu a interpretace výsledků výzkumu. Cílem práce je porovnat postoje žáků po realizované projektové výuce na zá?kladě dotazníkového šetření. Výzkumným předpokladem je, že žáci vítají rozšíření vý?uky v odborných předmětech o lidové tradice a neodmítají se účastnit na realizaci pro?jektu.cze
dc.format128 s./obraz.příloha 20 s.
dc.format128 s./obraz.příloha 20 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectProjektová výukacze
dc.subjecttradicecze
dc.subjectgastronomiecze
dc.subjectcestovní ruchcze
dc.subjectvyučovací procescze
dc.subjectmetody výukycze
dc.subjectžákcze
dc.subjectučitelcze
dc.subjectmoderní pedagogikacze
dc.subjectzážitková pedagogikacze
dc.subjectparticipacecze
dc.subjectmotivacecze
dc.subjectkomplexní námětcze
dc.subjectvymezený problémcze
dc.subjectplánovánícze
dc.subjectrealizacecze
dc.subjectčinnosticze
dc.subjectkomunikacecze
dc.subjectdomluvacze
dc.subjectčascze
dc.subjectspoluprácecze
dc.subjectvzájemná pomoccze
dc.subjectpravidlacze
dc.subjectatmosféracze
dc.subjecthodno?cenícze
dc.subjectpostoje.cze
dc.subjectProject teachingeng
dc.subjecttraditioneng
dc.subjectgastronomyeng
dc.subjecttourist industryeng
dc.subjectteachingeng
dc.subjectteaching methodseng
dc.subjectstudenteng
dc.subjectteachereng
dc.subjectmodern pedagogyeng
dc.subjectexperience pedagogyeng
dc.subjectmotivationeng
dc.subjectcomplex topiceng
dc.subjectdelimited problemeng
dc.subjectplanningeng
dc.subjectrealizationeng
dc.subjectactivitieseng
dc.subjectcommunicationeng
dc.subjectagree?menteng
dc.subjecttimeeng
dc.subjectcooperationeng
dc.subjectreciprocal helpeng
dc.subjectruleseng
dc.subjectatmosphereeng
dc.subjectevaluationeng
dc.subjectattitudes.eng
dc.titleVliv projektové výuky na postoje žáků ve výucecze
dc.title.alternativeThe influence of project based learning on students' attitudes to instructioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag35575
dc.description.abstract-translatedThe dissertation is focused on changes in an attitude and initiative students at secondary special school with gastronomy orientation to study special subjects after realization a creative project: "Welcome Day - Day of Open Door - Halloween." The target group are students of Secondary School and College for Tourist Industry in České Budějovice. The dissertation is divided into fifth chapters. I the first two chapters different opinions of experts in teaching methods, classical and alternative methods of education and teaching, teachers competence and authority participation, experimental education are compared. The thirds chapter contains proposals for topics of project learning in schools with gastronomy orientation. There is an enumeration of folk traditions and their connection with the culture and gastronomy. The fourth chapter describes the project realization in Secondary School and College for Tourist Industry in České Budějovice. The fifth chapter contains the research targets, the research methods and interpretation of research results. The target of the dissertation is questionnaire comparison of students' attitudes after realization the project learning. The research assumptions are that students appreciate extension special subjects of folk traditions and do not reject to participation in the pro?ject realization.eng
dc.date.accepted2014-09-05
dc.description.departmentTeologická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplinePedagogika volného časucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Teologická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam