Zobrazují se záznamy 321-340 z 2292

    • Přídatné látky ve vybraných druzích potravin v tržní síti České republiky 

      Bohdalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce předkládá shrnutí informací o přídatných látkách v potravinách. V literárním přehledu je uvedena legislativa přídatných látek, souhrn jednotlivých skupin a jejich nejvýznamnějších zástupců. Vlastní výzkum ...
    • Gastrointestinální ekosystém a probiotika 

      Řežábková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Střevní mikroflóra je postnatálně získaný orgán. Její metabolická činnost je srovnatelná s metabolismem jater. Střevní mikroflóra vytváří se slizničním imunitním systémem a střevní slizniční bariérou vysoce integrovaný ...
    • Struktura osobnostních rysů u potomstva 

      Janda, Patrik (Jihočeská univerzita, 2016)
      Úkolem této práce bylo sestavit chovné páry živorodek Endlerových (Poecilia wingei), stanovit jejich osobnostní rysy ("shy" a "bold"). Poté od těchto párů odchovat potomstvo, u kterého jsem stanovoval téže osobnostní rysy ...
    • Vyhodnocení plodnosti plemene zwartbles ve vybraném chovu 

      Staňková, Dana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem bakalářské práce bylo vyhodnocení plodnosti plemene zwartbles v chovu paní Marie Schickerové v Hranicích u Nových Hradů. Ve sledovaném období 3 let (2013 2015) byly celkem u 261 bahnic hodnoceny následující ukazatele: ...
    • Onemocnění kopyt koně 

      Slavíková, Sofia (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce se v literárním přehledu zabývá morfologií a fyziologií kopyta a zejména popisem jednotlivých onemocnění kopyta, včetně deformit a tvarových odchylek kopyta. Součástí práce je také vyhodnocení výskytu ...
    • Poruchy kalciového metabolizmu u masného a dojeného skotu 

      Nová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem předkládané bakalářské práce bylo vyhodnotit výskyt poruch metabolizmu vápníku v chovech dojeného a masného skotu. Poruchy minerálního metabolizmu jsou závažnými zdravotními, ale i ekonomickými problémy, kterým lze ...
    • Produkce a kvalita medu a biomedu 

      Klečková, Romana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem bakalářské práce bylo porovnat produkci a kvalitu medu a biomedu z oblasti jižních Čech. Byla provedena senzorická a chemická analýza vybraných vzorků medovicového medu z ekologického chovu a vybraných vzorků medu ...
    • Metody přípravy dostihových koní pro klasické jezdecké disciplíny 

      Dvořáková, Karolina (Jihočeská univerzita, 2016)
      Dostihoví koně mají jiné zaměření než koně jezdečtí a tomu odpovídá i jejich výcvik a chování při pracovním využití. Cílem bakalářské práce bylo zaznamenat odlišnosti mezi výcvikem běžného mladého jezdeckého koně a ...
    • Faktory ovlivňující reprodukci včely medonosné (Apis mellifera) 

      Políček, Blahoslav (Jihočeská univerzita, 2016)
      Obsahem této bakalářské práce je přehled hlavních i vedlejších faktorů působících na výsledky reprodukce včely medonosné (Apis mellifera). Je zaměřena především na porovnání teplotních a vlhkostních poměrů ve včelstvu a ...
    • Mykobakteriální infekce domácích a volně žijících přežvýkavců 

      Rothová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
      Rod Mycobacterium, zahrnuje velké množství zástupců, přičemž k nejvýznamnějším patří Mycobacterium bovis, původce tuberkulózy skotu a Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) infikující dobytek, volně žijící ...
    • Analýza postoje žáků a rodičů ke školnímu stravování u pilotních škol programu Skutečně zdravá škola 

      Tvrdoňová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tématem této bakalářské práce je analýza postoje žáků a rodičů ke školnímu stravování u pilotních škol programu Skutečně zdravá škola. Cílem této práce je analyzovat postoje žáků a rodičů ke školnímu stravování na pilotních ...
    • Tepelné ošetření mléka a jeho význam 

      Vočadlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem bakalářské práce bylo prostřednictvím dotazníkového šetření zhodnotit veřejné povědomí o tepelném ošetření, jeho významu a vlivu na kvalitu mléka, a zjistit náhled veřejnosti na problematiku konzumace syrového mléka. ...
    • Zdravotní rizika spojená s rodem Listeria 

      Karbanová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce je zaměřena na zdravotní rizika spojená s rodem Listeria, konkrétně s druhy Listeria monocytogenes a Listeria ivanovii, vyvolávajícími listeriózu. U lidí se listerióza vyskytuje spíše sporadicky, nicméně ...
    • Aktuální infekční onemocnění koní v České republice a možnosti preventivních opatření 

      Špačková, Vladislava (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce se zabývá problematikou aktuálních infekčních onemocnění u koní, konkrétně infekční anémií koní, infekční metritidou koní, influenzou koní a tetanem. Dále je zaměřena na preventivní opatření prováděná v ...
    • Časoprostorová distribuce srážek - metody hodnocení a jejich použití a výsledky v rámci ČR 

      Pfaur, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato práce na téma Časoprostorová distribuce srážek- metody hodnocení a jejich použití a výsledky v rámci ČR je psána formou literární rešerše. Je v ní stručně popsán koloběh vody na Zemi, vznik a vývoj srážek, rozdělení ...
    • Faktory ovlivňující odtok vody z povodí při srážko-odtokových událostech 

      Ticháček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato bakalářská práce je zaměřena na faktory ovlivňující odtok vody z povodí při srážko-odtokových událostech. Práce začíná popisem oběhu vody v přírodě a pokračuje hydrologickou bilancí. Dále je zde popsán vznik srážek a ...
    • Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka 

      Küffnerová, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce je zaměřena na využití stévie sladké (Stevia rebaudiana var. Bertoni) ve výživě člověka, jako alternativní sladidlo s řadou vedlejších, pozitivních účinků. Stevia rebaudiana var. Bertoni, známá také pod ...
    • Význam a využití bezlepkových obilovin v pekařství 

      Pechová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bílkovinný komplex obilných zrn zvaný lepek se skládá ze dvou bílkovinných frakcí, prolaminů a glutelinů. Vlastnosti lepkových bílkovin jsou základem pro využití při zpracování v pekařském průmyslu. Tvoří strukturu a ...
    • Retenční schopnost krajiny v ČR - historie, současnost, ovlivňující faktory, problémy a možnosti zlepšení. 

      Macho, Bohumil (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato práce je psána formou literární rešerše a zabývá se retenční schopností krajiny České republiky. Jsou zde popsány faktory ovlivňující tuto schopnost krajiny a jejich následné využití k dosažení pozitivních změn v ...
    • Vliv vodních nádrží (rybníků) v povodí na objem odteklé vody a kulminační průtoky při srážko-odtokových událostech 

      Muchna, Radek (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato bakalářská práce je psaná formou literární rešerše se zaměřením na vliv rybníků při srážko-odtokových událostech. Popsáno je zde rozdělení vody, a jak tato voda funguje v krajině. Definován je zde hydrologický cyklus, ...