Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 1521-1540 z 2292
-
Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny
(Jihočeská univerzita, 2011)Práce se zabývá sledováním růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. Cílem práce bylo sledovat růstovou aktivitu bakterií mléčného kysání rodů Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus a Streptococcus ... -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech
(Jihočeská univerzita, 2011)Mléko je díky své nutriční hodnotě a pH výborným živným médiem pro růst patogenních mikroorganismů. Stává se tak nebezpečným zdrojem alimentárních onemocnění, zvláště v kombinaci s nedodržováním hygieny výrobního procesu ... -
Problematika mléčných automatů
(Jihočeská univerzita, 2011)Práce je zaměřena na posouzení problematiky přímého prodeje syrového mléka. Pro tento účel byl vytvořen dotazník, který byl předložen vybrané skupině respondentů a který byl zaměřen na přímý prodej mléka, spotřebu mléka, ... -
Trh s mlékem v České republice a jeho regulace.
(Jihočeská univerzita, 2011)Práce je zaměřena na zmapování situace na trhu mléka v ČR v souvislosti se zavedením systému mléčných kvót. Cílem byla snaha o posouzení, zda systém mléčných kvót splňuje účel, pro který byl zaveden, a to snížit na trhu s ... -
Metody výpočtu prostorové distribuce srážek a rozdíly v úhrnech srážek v rámci malého povodí
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato práce se zabývá metodami výpočtu prostorové distribuce srážek a rozdíly v úhrnech srážek v malém povodí. Především jde o nalezení metod, které umožňují přesunutí bodového měření srážek na prostorově distribuovaný ... -
Metody separace základního odtoku a trendy koncentrací fosforu v tomto odtoku
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této bakalářské práce je objasnit rozdělení odtoku na jednotlivé složky, popsat jejich genezi a účast v hydrologickém cyklu a hydrologické bilanci. Dále je tato práce podrobněji zaměřena na podzemní složku odtoku ? ... -
Metody separace základního odtoku a trendy koncentrací dusíku v tomto odtoku
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato bakalářská práce je zaměřena na objasnění hydrologického cyklu, hydrologické bilance, hydrologii podzemních vod, vybrané metody separace základního odtoku s jejich vzájemným porovnáním a v neposlední řadě na koloběh ... -
Metody stanovení evapotranspirace a její hodnoty v České republice
(Jihočeská univerzita, 2012)Tento dokument se zabývá metodami stanovení evapotranspirace a jejími hodnotami dosahovanými na území České republiky. Pro lepší chápání této problematiky je v úvodu vysvětlen pojem evapotranspirace. První část této práce ... -
Hydrologické modely - rozdíly v nárocích na vstupní data
(Jihočeská univerzita, 2011) -
Vliv využití území na složky odtoku vody
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato bakalářská práce se zaměřuje na vliv využití území na složky odtoku vody. Definuje základní pojmy této problematiky. Zaměřuje se na genezi a separaci jednotlivých složek odtoku. Uvádí možné metody, užívané k separaci ... -
Metody separace složek odtoku vody
(Jihočeská univerzita, 2011)Práce se zabývá sledováním a měřením odtoku. To je důležité zejména k zjišťování zásob vody v povodí, nebo k včasnému zjištění extrémních hydrologických událostí, jako jsou povodně a období sucha, či kvůli rychlosti možného ... -
Vliv ošetření elicitory na obsah některých biologicky aktivních látek ve vybrané rostlině
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem předložené práce bylo studium účinku elicitorů ? ELITiC a Elitic Jack na stimulátory rostlinné imunity ve smyslu ovlivnění obsahu některých biologicky aktivních látek ve vybrané rostlině ostropestřec mariánský (Silybum ... -
Vlivy působící na snižování množství mikroorganizmů v masných výrobcích
(Jihočeská univerzita, 2011)V bakalářské práci se zabývám vlivy působícími na snižování mikroorganismů v masných výrobcích. Nejprve jsem se zaměřila na charakteristiku jednotlivých mikroorganismů, na faktory které ovlivňují jejich růst, výskytem ... -
Způsoby konzervace zemědělských produktů
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato bakalářská práce se zabývá způsoby konzervace zemědělských produktů, a to jak rostlinných tak živočišných. První část práce je věnována jednotlivým metodám konzervace, jejich výhodám a nevýhodám. Druhá a třetí část ... -
Potravinářská legislativa EU a ČR v letech 1990 - 2009
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce řeší problematiku potravinářské legislativy v ČR a EU za období 1990-2009. První část se zabývá potravinářskou legislativou v podobě technických norem. Druhá část ukazuje vývoj legislativy potravin v rámci ČR před ... -
Vývoj technologie balení produktů v letech 1980 - 2008
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato bakalářské práce na téma Vývoj technologie balení produktů v letech 1980 ? 2008 se zaměřuje na obaly masných výrobků. První část této práce se věnuje rozdělení a popisu obalů na masné výrobky. Dále jsou definovány ... -
Systémy zavádění a hodnocení jakosti
(Jihočeská univerzita, 2011) -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem práce je analýza a deskripce mikroorganismů vyskytujících se v masných výrobcích. Práce má již z povahy zadání rešeršní charakter, proto jsou jako vědecké metody zvoleny analýza odborné literatury a následná deskripce ... -
Typy porážecích linek a jejich vliv na kvalitu vepřového masa
(Jihočeská univerzita, 2011)Ve své bakalářské práci se zabývám vlivem porážkových linek na kvalitu vepřového masa. Tato práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na nákup jatečných prasat, jejich přepravu do jatečného provozu a ustájení ...