Zobrazují se záznamy 1481-1500 z 2292

    • Vyhodnocení přestupků na úseku životního prostředí na Dačicku 

      Jánský, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
      Bakalářská práce je vypracována formou literárního přehledu autorů, kteří se ve svých dílech zabývají otázkami ve vztahu k životnímu prostředí. Cílem této práce je přiblížit problematiku životního prostředí v České republice ...
    • Vývoj zemědělství ČR v závislosti na dotační politice státu po vstupu do EU 

      Hlavnička, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
      Zemědělství, ekologie a rozvoj venkova jsou často spojovány s pojmem dotace, u které důležitou roli hraje Česká republika a Evropská unie jako poskytovatel finančních prostředků. Zemědělská politika ČR před vstupem a po ...
    • Vyhodnocení chování psů a jejich majitelů ve vybraných částech města České Budějovice 

      Böhmová, Václava (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem této práce bylo zjistit kvalifikovanost majitelů k přístupu ke psovi ve vybraných částech města České Budějovice - v Nemanicích a okolí a ve Stromovce. Dotazník vrátilo 57 majitelů psů, 31 majitelů z Nemanic a 26 ...
    • Výstavby fotovoltaických elektráren ve vztahu k trvale udržitelnému hospodaření v krajině. 

      Roulová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
      V České republice došlo v posledních letech k obrovskému nárůstu výstaveb fotovoltaických elektráren. Cílem bakalářské práce bylo zjistit a vyhodnotit jednotlivé stavby fotovoltaických elektráren na území Českobudějovicka ...
    • Pěstování a využití brambor k výrobě škrobu 

      Šlechta, Josef (Jihočeská univerzita, 2011)
      Předložená práce se zabývá pěstováním a využitím brambor na výrobou škrobu. Obsahuje popis chemicko-fyzikálních vlastností škrobu, technologii pěstování brambor i technologii výroby bramborového škrobu a možnosti úpravy ...
    • Kongenitální poruchy u koní 

      Bláhová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
    • Anglický kokršpaněl - vztah zbarvení a povahových rysů 

      Znoj Novotná, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem této práce bylo prostudovat dostupné literární zdroje zabývající se zbarvením, povahou a vzájemným vztahem zbarvení a povahových rysů anglického kokršpaněla a vyhodnotit rozdíly povahových vlastností mezi jednotlivými ...
    • Mor včelího plodu a jeho výskyt na vysočině 

      Morbicerová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
      Práce se zabývá nemocí včelího plodu, morem včelího plodu. Je to jedna z nejnebezpečnějších chorob, která může včelstvo postihnout. Tuto nemoc způsobuje bakterie rodu Bacillus - Bacillus larvae. Dále jsou v práci uvedeny ...
    • Včelí produkty a možnosti jejich využití 

      Lukášková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem bakalářské práce je popsat význam včely medonosné se zaměřením na včelí produkty. Včela medonosná svou opylovací činností zajišťuje rozmnožovaní hmyzosnubných rostlin, podílí se na ochraně životního prostředí a zvyšuje ...
    • Pohlavní stratifikace včelstva 

      Kolář, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
      Tato bakalářská práce se bude zabývat pohlavní stratifikací včelstva. Vedle toho zde budou nastíněny otázky týkající se vzniku a vývoje včelstva či vnitřních a vnějších ekologických zákonitostí ve včelstvu. V této bakalářské ...
    • Nové metody výroby sazenic révy vinné (Vitis vinifera) 

      Zukal, Radim (Jihočeská univerzita, 2011)
      Bakalářská práce se zabývá popisem způsobů množení révy vinné. Révu vinnou lze množit generativně i vegetativně. U generativního množení je popsáno novošlechtění a udržovací šlechtění. Vegetativní množení se zabývá popisem ...
    • Možnosti zajištění vysoké plemenné kvality včelích matek v užitkových chovech. 

      Nývlt, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2012)
      Bakalářská práce se zabývá chovem včelích matek v užitkových chovech, získávání a zužitkování matečníků, způsoby přidávání matek, kontrolou spáření. Jsou v ní popsány různé metody získávání matečníků ze včelstev, která ...
    • Význam včely medonosné (Apis mellifera) v semenářství polních plodin. 

      Pšeničková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
      V této práci se snažím vyzvednout význam včely medonosné v opylování entomofilních rostlin a vzájemný vztah mezi rostlinou a včelou medonosnou. Včela medonosná je neodmyslitelnou a nepostradatelnou součástí zemědělské ...
    • Kryptosporidiové infekce malých přežvýkavců 

      Uhlířová, Barbora Isatou (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cryptosporidium (Apicomplexa: Eucoccidiorida: Cryprosporiidae) je všudypřítomný celosvětově rozšířený enteropatogen, způsobující onemocnění lidí a zvířat zvané kryptosporidióza. Tento parazit je známý především jako původce ...
    • Využití trav pro energetické účely 

      Hospodářský, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
      Bakalářská práce se zabývá porovnáním a určením vhodnosti energetických trav pro energetické účely. Práce nabízí charakteristiku a agrotechniku vybraných energetických trav. Dále pak popisuje sklizeň a výnos biomasy, ...
    • Střevní paraziti králíků 

      Urbánková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2011)
    • Střevní paraziti telat 

      Hladký, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
    • Přírodní zdroje lignanů v naší potravě 

      Němec, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
      Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou lignanů (fytoestrogenů) v naší potravě. Úvod práce je zaměřen na charakteristiku lignanů, které patří mezi ne ještě zcela prozkoumanou skupinu látek, obsažených v různých ...
    • Zajištění kvality v technologii výroby piva 

      Polanecký, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) ...
    • Technologie výroby nealkoholických piv 

      Máchalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem bakalářské práce je vytvoření literární rešerše na téma Technologie výroby nealkoholických piv. První polovina této práce je zaměřena na obecné podmínky výroby piva. Do této části jsou zařazeny sladařské a pivovarské ...