dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Roušal, Jiří | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:23:43Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:23:43Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2014-11-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/12990 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat, který z těchto druhů výrobků je hodnotiteli, potažmo spotřebiteli více preferován. Teoretická část práce shrnuje poznatky ze senzorické analýzy potravin včetně jejích podmínek a statistického vyhodnocení, smyslové vnímání obecně a technologii výroby trvanlivých masných výrobků. V praktické části je popsána použitá metoda a výsledky provedené hedonické zkoušky. V práci byly k hodnocení použity vzorky trvanlivých masných výrobků předních tuzemských producentů trvanlivých masných výrobků běžně distribuovaných a dostupných v obchodní síti ČR. | cze |
dc.format | 61 s. (78052 znaků) | |
dc.format | 61 s. (78052 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | senzorická analýza | cze |
dc.subject | masné výrobky | cze |
dc.subject | fermentace | cze |
dc.subject | sensory analysis | eng |
dc.subject | meat products | eng |
dc.subject | fermentation | eng |
dc.title | Vliv vybraných parametrů na kvalitu masných výrobků | cze |
dc.title.alternative | The influence of selected parameters on the quality of meat products | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 39632 | |
dc.description.abstract-translated | This Mater´s Degree Thesis focuses on the sensory analysis of the chosen products of the non-perishable meat products in the dependence on the production technology. Its aim is to compare what kind of the products is prefered by the consuments using the sensory analysis and then statistic evaluation. The theoretical part summarizes the findings of the sensory analysis of the products, it also includes the conditions of the analysis and the statistic evaluation, sense perception in general and the production technology of meat products. In the practical part is described the method and the results of the hedonic test performed. In the thesis were used for evaluation the samples of the non-perishable meat products of the leading Czech producers of non-perishable meat products distributed and available in the shops in the Czech Republic. | eng |
dc.date.accepted | 2015-02-03 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |