dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Šandera, Filip | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:23:06Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:23:06Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/12978 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá analýzou provozních ukazatelů produkce mléka. Práce byla vypracována v Zemědělském družstvu Podkleťan Křemže. V zemědělském podniku probíhalo hodnocení výživy dojnic, techniky krmení, kvality objemných krmiv, složení krmné dávky a porovnání jednotlivých ekonomických ukazatelů při výrobě mléka. Kvalita objemných krmiv byla prováděna podle fermentačního procesu a následně byla krmiva zařazena do jednotlivých tříd. Složení krmné dávky bylo posouzeno s doporučenými hodnotami v závislosti s potřebou energie a potřebě živin. Reprodukční ukazatele byly porovnány s daty o celkové populaci. Ekonomické faktory byly posouzeny v závislosti na užitkovosti
a nákladovosti chovu. | cze |
dc.format | 85 s. | |
dc.format | 85 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výživa dojnic | cze |
dc.subject | technika krmení | cze |
dc.subject | objemná krmiva | cze |
dc.subject | krmná dávka | cze |
dc.subject | ekonomické ukazatele | cze |
dc.subject | dairy cattle nutrition | eng |
dc.subject | feeding technique | eng |
dc.subject | roughages | eng |
dc.subject | feeding ration | eng |
dc.subject | economic indicators | eng |
dc.title | Analýza provozních ukazatelů produkce mléka | cze |
dc.title.alternative | Analysis of the operating indicators of milk production | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 38106 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis analyzes the operating characteristics of milk production.
The work was developed in agricultural cooperatives of Zemědělské družstvo Podkleťan Křemže. The agricultural holding had been in assessment of dairy cattle nutrition, feeding techniques, quality of roughages, composition of the diet
and comparison of economic indicators in dairy production. The quality of roughages was performed by using the fermentation process, and the fodder was subsequently classified into different classes. The composition of the diet was assessed with recommended values depending on the energy need and nutrient requirements. The reproductive performance was compared with data on total population. The economic factors were assessed in connection with yield and cost of farming. | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-08 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |