Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorTrávníček, Jan
dc.contributor.authorSojková, Lada
dc.date.accessioned2021-11-30T11:20:28Z
dc.date.available2021-11-30T11:20:28Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/12924
dc.description.abstractAbstrakt Práce se zabývá obsahem jódu v bazénových vzorcích mléka. Přináší informace o obsahu jódu v České republice v rámci roků a okresů. Mléko bylo získáno ve spolupráci se společností Madeta a.s. Jód byl následně stanoven spektrofotometricky po alkalickém spalování vzorku (metodou Sandell-Kolthoffa). Celkem bylo vyhodnoceno 149 vzorků mléka (2013-2015). V roce 2013 byl průměrný obsah jódu v bazénových vzorcích mléka 289,3 mikrogram.l-1. V roce 2014 činil průměrný obsah jódu v bazénových vzorcích mléka 222,2 mikrogram.l-1.Z hlediska potravinového zdroje jódu v mléce TRÁVNÍČEK et al. (2011) uvádějí optimální hodnotu pro obsah jódu v mléce mezi 100-200 mikrogram.l-1. Výsledky jsou tedy mírně zvýšené, než je optimum. V rámci okresů byla zjištěna nejvyšší průměrná hodnota v roce 2013 v okrese Tábor (398,0 mikrogram.l-1). Nejnižší obsah jódu byl zjištěn v okrese Písek (139,8 mikrogram.l-1). Nejvyšší naměřený průměrný obsah v roce 2014 byl zjištěn v okrese Prachatice (357,0 mikrogram.l-1), zatímco nejnižší naměřená průměrná hodnota byla zjištěna v okrese Třebíč (163,0 mikrogram.l-1).cze
dc.format72 s. (101 619 znaků)
dc.format72 s. (101 619 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmlékocze
dc.subjectjódcze
dc.subjectobsahcze
dc.subjectbazénový vzorekcze
dc.subjectmilkeng
dc.subjectiodineeng
dc.subjectcontenteng
dc.subjectpool sampleeng
dc.titleObsah jódu v bazénových vzorcích mlékacze
dc.title.alternativeIodine content in the pool samples milkeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag37541
dc.description.abstract-translatedAbstrakt The work deals with the content of iodine in pools samples cow's milk. It provides information about the content of iodine in the Czech Republic within years and districts. Milk was obtained in collaboration with Madeta a.s. Iodine was subsequently determined by spectrophotometry after alkaline combustion of the sample (Sandell-Kolthoff method). A total were evaluated of 149 samples milk (2013-2015). In 2013, the average iodine content in bulk milk samples 289,3 gl-1. In 2014, the average iodine content in bulk milk samples 222,2 microgram.l-1. In terms of food source of iodine in the milk TRÁVNÍČEK et al. (2011) reported the optimal value for the content of iodine in the milk of between 100 to 200 microgram.l-1. The results are thus slightly higher than the optimum. Within the districts was found the highest average in 2013 in the district of Tábor (398,0 microgram.l-1). The highest average content measured in 2014 was found in the district Prachatice (357,0 microgram.l-1), while the lowest average value measured was found in the district Třebíč (163,0 microgram.l-1).eng
dc.date.accepted2015-06-04
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam