Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.authorBoháčová, Lucie
dc.date.accessioned2021-11-30T09:59:25Z
dc.date.available2021-11-30T09:59:25Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2011-12-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11659
dc.description.abstractCílem práce bylo vyhodnotit vliv pastvy a složení pastevního porostu na množství a skladbu mléka a obsah mléčných složek u českého strakatého skotu v oblasti LFA v letech 2007 až 2009. Byla sledována kvalita pastevního porostu podle chemického složení skupin porostu, určení dominantních druhů trav, jetelovin a bylin a jejich procentuelního zastoupení a měření výšky pastevního porostu. Dále bylo analyzováno mléko na spektrum mastných kyselin a jejich zastoupení a na ověření přídavků objemných krmiv a jadrných komponentů na složení mléčného tuku.cze
dc.format135 s.
dc.format135 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpastvacze
dc.subjectvýživa dojniccze
dc.subjectmléčná užitkovostcze
dc.subjectsložení mlékacze
dc.subjectmléčný tukcze
dc.subjectmastné kyselinycze
dc.subjectpastureeng
dc.subjectdairy cow?s nutritioneng
dc.subjectmilk yieldeng
dc.subjectmilk compositioneng
dc.subjectmilk fateng
dc.subjectfatty acidseng
dc.titleVliv vybraných společenstev pastevního porostu na množství mléka se zaměřením na spektrum mastných kyselin v tuku mlékacze
dc.title.alternativeInfluence of selected plant associations in pasture vegetation on quantity of milk with focus on spectrum of fatty acids in milk fateng
dc.typedisertační prácecze
dc.identifier.stag17790
dc.description.abstract-translatedThe objective of this study was to evaluate the effect of pasture and pasture vegetation composition on the milk yield and milk fat and protein content in the Czech Fleckvieh cattle kept in the less favorable areas (LFA) during the years 2007 ? 2009. These pasture characteristics were observed: pasture quality defined by the chemical composition of herbage groups, determination and rate of dominant grass types, clover types and herbs and the height of pasture vegetation. Next, the fatty acids spectrum in the milk was analyzed and the effect of forage and grain supplements on the milk fat composition was confirmed.eng
dc.date.accepted2012-01-25
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObecná zootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-namePh.D.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam