dc.contributor.author | Boháčová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:59:25Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:59:25Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2011-12-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11659 | |
dc.description.abstract | Cílem práce bylo vyhodnotit vliv pastvy a složení pastevního porostu na množství a skladbu mléka a obsah mléčných složek u českého strakatého skotu v oblasti LFA v letech 2007 až 2009. Byla sledována kvalita pastevního porostu podle chemického složení skupin porostu, určení dominantních druhů trav, jetelovin a bylin a jejich procentuelního zastoupení a měření výšky pastevního porostu. Dále bylo analyzováno mléko na spektrum mastných kyselin a jejich zastoupení a na ověření přídavků objemných krmiv a jadrných komponentů na složení mléčného tuku. | cze |
dc.format | 135 s. | |
dc.format | 135 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pastva | cze |
dc.subject | výživa dojnic | cze |
dc.subject | mléčná užitkovost | cze |
dc.subject | složení mléka | cze |
dc.subject | mléčný tuk | cze |
dc.subject | mastné kyseliny | cze |
dc.subject | pasture | eng |
dc.subject | dairy cow?s nutrition | eng |
dc.subject | milk yield | eng |
dc.subject | milk composition | eng |
dc.subject | milk fat | eng |
dc.subject | fatty acids | eng |
dc.title | Vliv vybraných společenstev pastevního porostu na množství mléka se zaměřením na spektrum mastných kyselin v tuku mléka | cze |
dc.title.alternative | Influence of selected plant associations in pasture vegetation on quantity of milk with focus on spectrum of fatty acids in milk fat | eng |
dc.type | disertační práce | cze |
dc.identifier.stag | 17790 | |
dc.description.abstract-translated | The objective of this study was to evaluate the effect of pasture and pasture vegetation composition on the milk yield and milk fat and protein content in the Czech Fleckvieh cattle kept in the less favorable areas (LFA) during the years 2007 ? 2009. These pasture characteristics were observed: pasture quality defined by the chemical composition of herbage groups, determination and rate of dominant grass types, clover types and herbs and the height of pasture vegetation. Next, the fatty acids spectrum in the milk was analyzed and the effect of forage and grain supplements on the milk fat composition was confirmed. | eng |
dc.date.accepted | 2012-01-25 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obecná zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ph.D. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |