• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Vliv technologie balení na trvanlivost produktů

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (915.8Kb)
    Posudek vedoucího práce (54.27Kb)
    Posudek oponenta práce (60.18Kb)
    Průběh obhajoby práce (54.64Kb)
    Datum
    2011
    Autor
    Rykrová, Lucie
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Mikrobiologická kvalita potravin je důležitá jak z důvodu hygienického, tak zdravotního a má nemalý vliv na údržnost potravin. Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vzorky masných výrobků z hlediska kontaminace mikroorganismy. K dispozici byl měkký masný výrobek, výrobek tepelně opracovaný a tepelně neopracovaný. Hodnotilo se jak ovlivní nakrájení výrobku a následné zabalení do vakua celkový počet mikroorganismů, dále vliv teploty okolí na rozvoj bakterií a zda výroba pomocí nové technologie prospěje hygienické jakosti výrobku. Jak vyplynulo z výsledků, tyčový výrobek vykazoval mikroorganismů méně, než výrobek, který byl nakrájen a poté zabalen do vakua. Na vině bylo zřejmě nářezové zařízení, které nebylo dokonale dezinfikováno a došlo k přenosu bakterií. Tudíž je nutno zvýšit hygienická opatření a dohlédnout na jejich důsledné dodržování. Projevil se i vliv teploty na růst mikroorganismů. Při rostoucí teplotě se zvyšoval i počet mikroorganismů. Užití klimatizovaných komor při výrobě masných výrobků se ukázalo z hlediska snížení celkového počtu mikroorganismů jako příznivé.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11357
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV