dc.contributor.advisor | Maroušek, Josef | |
dc.contributor.author | Pikl, Miroslav | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:53:00Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:53:00Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11339 | |
dc.description.abstract | Většina produkce etanolu pro průmyslové využití je v ČR vyráběna
z obilovin. Byl zkoumán vliv kyselé, alkalické a enzymatické hydrolýzy na výtěžnost po termotlakové přípravě surovin. Jako metoda s největším potenciálem se jeví enzymatická hydrolýza. Největší část pokusů tedy zaujímalo zkoumání účinnosti jednotlivých enzymů k různým druhům obilovin. Jako surovina byly použity oves, ječmen a pšenice z místních farem. Ty byly zpracovány termotlakovou přípravou při různých variantách tlaku. Po provedení hydrolýzy byl stanoven obsah GE
a po ukončení fermentace byl zjišťován výtěžek alkoholu. | cze |
dc.format | 78 s. | |
dc.format | 78 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | enzymatická hydrolýza | cze |
dc.subject | etanol | cze |
dc.subject | oves | cze |
dc.subject | ječmen | cze |
dc.subject | pšenice | cze |
dc.subject | enzymatic hydrolysis | eng |
dc.subject | ethanol | eng |
dc.subject | oat | eng |
dc.subject | barley | eng |
dc.subject | wheat | eng |
dc.title | Alkoholová výtěžnost z hydrolyzátů ovsa, ječmene a pšenice | cze |
dc.title.alternative | Alcohol Yield of Oat, Barley and Wheat Hydrolysates | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 14517 | |
dc.description.abstract-translated | Major part of ethanol production for industrial use in Czech Republic is made from cereals. Effect of acid, alkali and enzymatic hydrolysis after thermopressure preparation takes part in the paper. The most promising alternative is enzymatic hydrolysis. Especially efficiency of different hydrolytic enzymes towards different species of cereals takes the main part of the simulations. Local farm products, oats, barley and wheat were prepaired by steam explosion in different pressure. After hydrolysis were detected the GE and after fermentation was observed the production of alcohol. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Všeobecné zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |