Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorBorkovcová, Alena
dc.date.accessioned2021-11-30T09:47:23Z
dc.date.available2021-11-30T09:47:23Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11204
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá zpracováním literární rešerše na téma - Technologické procesy používané při výrobě trvanlivých masných výrobků. Technologické postupy trvanlivých masných výrobků se skládají z 5 základních operací: výběr a ošetření suroviny, mělnění a míchání, plnění, zrání, balení. Tyto operace na sebe plynule navazují a jsou velmi důležité. Během procesu výroby působí na výrobek celá řada vlivů. Je to především vstupní surovina, která ovlivňuje nejen proces zpracování, ale i jakost finálního výrobku. Kromě toho, že zpracovatel potřebuje k výrobě kvalitních trvanlivých masných výrobků jakostní suroviny, potřebuje také dobré strojní vybavení, dostatek znalostí a zkušeností. Již při procesu mělnění a míchání je důležitá správná teplota. Při nedodržení by došlo k znehodnocení suroviny. Aditiva zase pomáhají pro dosažení údržnosti, podílí se na vytvoření struktury masných výrobků, zajišťují vybarvení, vzhled, zvýrazňují chuť a mají účinky konzervační. Důležité jsou rovněž vhodné technologické obaly, ve kterých se výrobky tepelně opracovávají, chladí, udí, suší, zrají a zároveň chrání při přepravě a další manipulaci s nimi. Je samozřejmé, že v průběhu celé výroby trvanlivých masných výrobků se musí dodržovat hygienické normy.cze
dc.format52 s. (79 676 znaků)
dc.format52 s. (79 676 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjectmasné výrobkycze
dc.subjecttechnologické procesycze
dc.subjectmeateng
dc.subjectmeat productseng
dc.subjecttechnological processeseng
dc.titleTechnologické procesy používané při výrobě trvanlivých masných výrobkůcze
dc.title.alternativeUsing of technological methods by long-life salami productioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23741
dc.description.abstract-translatedThe thesis is literature review on the subject - Using of technological methods by long-life salami production. Technological procedures of long-keeping meat products are comprised of 5 basic operations: selection and treatment of the material, pulping nad mixing, filling, maturing, packing. These operations go fluently one after the other and are very important. During the process of production many factors effect the product. It is especially the incoming material which does not influence only the process of production but also the quality of the final product. Apart from the quality material the manufacturer also needs good equipment, high degree of knowledge and experience to produce quality long-keeping meat products. Already at the process of pulping and mixing is the right temperature very important. In case of not being careful with the temperature the material would be depreciated. Additives help to reach longevity, they participate in creating the structure of meat products, they ensure the colour, appearance, accentuate taste and have preservative effects. Important is also suitable technological packing in which products are heat-processed, cooled down, smoked, dried, matured and also saved during transport and further manipulation with them. It is obvious that during the whole process of production of long-keeping meat products the hygienic standards must be kept.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam