Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMarešová, Iveta
dc.contributor.authorFlosová, Anna
dc.date.accessioned2021-11-30T09:42:16Z
dc.date.available2021-11-30T09:42:16Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11023
dc.description.abstractPředložená bakalářská práce se zabývá porovnáním tradiční výroby piva s moderními technologiemi. Z obsáhlé teorie technologie výrovy piva je těžiště práce věnováno pivovarským kvasinkám a procesu kvašení piva, které v průběhu vývoje výroby piva zaznamenaly největší pokrok. Kapitola zpracovávající pivovarské kvasinky se zabývá jejich taxonomií, morfologií a cytologií, složením, rozmnožováním a druhy pivovarských kvasinek, kde jsou charakterizovány kvasinky pro spodní a svrchní kvašení. Téma dále zpracovává sbírky pivovarských kvasinek a stresové faktory kvasinek. Ve stěžejní kapitole o kvašení mladiny, je zpracováno hlavní kvašení s uvedením průběhu a faktorů hlavního kvašení a použitých technologií. V dalších částech kapitoly je pojednáno o dokvašování a zrání piva a kvašení a dokvašování ve velkoobjemových nádobách s bližší specifikací výroby piva v cylindrokónických tancích (CKT).cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpivocze
dc.subjectpivovarské kvasinkycze
dc.subjectkvašení pivacze
dc.subjectspodní kvašenícze
dc.subjectsvrchní kvašenícze
dc.subjectmladinacze
dc.subjectcylindrokónický tankcze
dc.subjectbeereng
dc.subjectbrewer´s yeasteng
dc.subjectbeer fermentationeng
dc.subjectbottom fermentationeng
dc.subjecttop fermentationeng
dc.subjectworteng
dc.subjectcylindrical-conical tankeng
dc.titlePorovnání tradiční výroby piva s moderními technologiemicze
dc.title.alternativeComparison of traditional beer production with modern technologieseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag19678
dc.description.abstract-translatedPresented Bachelor thesis was focused on comparison of traditional beer production with modern technologies. From comprehensive theory of beer brewing technology was the main point of the work devoted to brewer´s yeast and beer fermentation process, which has made the greatest progress during the development of beer production technology. Chapter about brewer´s yeast is dealing with their taxonomy, morfology and cytology, structure, reproduction and types of yeast, bottom and top fermenting yeast. Brewer´s yeast collection and stress factors of the yeast are mentioned in the work. The crucial chapter about wort fermentation is talking about main fermentation process with indication of the factors influencing the fermentation and used technologies. Next parts of the chapter are dealing with aging of the beer and beer maturation and fermentation and aging in large containers with more specifications of beer production in cylindrical-conical tanks (CCT).eng
dc.date.accepted2011-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam