dc.contributor.advisor | Marešová, Iveta | |
dc.contributor.author | Flosová, Anna | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:42:16Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:42:16Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11023 | |
dc.description.abstract | Předložená bakalářská práce se zabývá porovnáním tradiční výroby piva s moderními technologiemi. Z obsáhlé teorie technologie výrovy piva je těžiště práce věnováno pivovarským kvasinkám a procesu kvašení piva, které v průběhu vývoje výroby piva zaznamenaly největší pokrok.
Kapitola zpracovávající pivovarské kvasinky se zabývá jejich taxonomií, morfologií a cytologií, složením, rozmnožováním a druhy pivovarských kvasinek, kde jsou charakterizovány kvasinky pro spodní a svrchní kvašení. Téma dále zpracovává sbírky pivovarských kvasinek a stresové faktory kvasinek.
Ve stěžejní kapitole o kvašení mladiny, je zpracováno hlavní kvašení s uvedením průběhu a faktorů hlavního kvašení a použitých technologií. V dalších částech kapitoly je pojednáno o dokvašování a zrání piva a kvašení a dokvašování ve velkoobjemových nádobách s bližší specifikací výroby piva v cylindrokónických tancích (CKT). | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | pivovarské kvasinky | cze |
dc.subject | kvašení piva | cze |
dc.subject | spodní kvašení | cze |
dc.subject | svrchní kvašení | cze |
dc.subject | mladina | cze |
dc.subject | cylindrokónický tank | cze |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | brewer´s yeast | eng |
dc.subject | beer fermentation | eng |
dc.subject | bottom fermentation | eng |
dc.subject | top fermentation | eng |
dc.subject | wort | eng |
dc.subject | cylindrical-conical tank | eng |
dc.title | Porovnání tradiční výroby piva s moderními technologiemi | cze |
dc.title.alternative | Comparison of traditional beer production with modern technologies | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 19678 | |
dc.description.abstract-translated | Presented Bachelor thesis was focused on comparison of traditional beer production with modern technologies. From comprehensive theory of beer brewing technology was the main point of the work devoted to brewer´s yeast and beer fermentation process, which has made the greatest progress during the development of beer production technology.
Chapter about brewer´s yeast is dealing with their taxonomy, morfology and cytology, structure, reproduction and types of yeast, bottom and top fermenting yeast. Brewer´s yeast collection and stress factors of the yeast are mentioned in the work.
The crucial chapter about wort fermentation is talking about main fermentation process with indication of the factors influencing the fermentation and used technologies. Next parts of the chapter are dealing with aging of the beer and beer maturation and fermentation and aging in large containers with more specifications of beer production in cylindrical-conical tanks (CCT). | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-15 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |