Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorAdámek, Zdeněk
dc.contributor.authorPavlíček, Michal
dc.date.accessioned2021-11-19T11:45:19Z
dc.date.available2021-11-19T11:45:19Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-05-18
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/1076
dc.description.abstractVýlovy rybníků jsou nedílnou součástí rybochovného cyklu v rybníkářství a produkce ryb vůbec. Tato studie byla zaměřena na zjištění podmínek prostředí při výlovu rybníků, založené na porovnání hodnot v síti s rybami v lovišti a mimo síť. Měřené parametry zahrnovaly obsah a nasycení rozpuštěným kyslíkem, teplotu, pH, vodivost a zákal (turbiditu). Měření proběhlo během třech podzimních ( rybníky Potěšil, Jaroslavický dolní, Rod) a dvou jarních výlovů (rybníky Vrbenský přední a Vrbenský nový) vždy v průběhu vydávání ryb ze sítě (nevodu). Měřené parametry byly monitorovány v intervalech 30 minut v síti s rybami a mimo síť ve vzdálenosti 15 m. Při statistickém porovnání hladiny rozpuštěného kyslíku v síti a mimo ni s ohledem na biomasu ryb byl zjištěn statisticky významný rozdíl pouze u čtyřech zátahů z dvanácti vyhodnocených, což znamená, že držení ryb v síti v průběhu vydávání bylo odpovídajícím způsobem ošetřeno zavedením střiku. Při zastavení střiku se projevilo zhořšení podmínek v síti s rybami i samotném lovišti.cze
dc.format91 s.
dc.format91 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectwelfare rybcze
dc.subjectvýlov rybníkacze
dc.subjectrybniční prostředícze
dc.subjectfish welfareeng
dc.subjectpond harvestingeng
dc.subjectpond environmenteng
dc.titlePodmínky prostředí při výlovu kaprového rybníkacze
dc.title.alternativeEnvironmental conditions during the carp pond harvestingeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag24871
dc.description.abstract-translatedPond harvesting is an integral part of fish farming procedures in pond culture and overall fish production. This study was aimed at the evaluation of environmental conditions during pond harvesting, based on the comparison of values monitored in the trawl-net with fish located in a harvesting pit and outside it. The monitored parametres comprised the oxygen content and saturation, temperature, pH, conductivity and turbidity. The monitoring was performed on three autumn harvests (Potěšil, Rod, Jaroslavický dolní) and two spring harvests (Vrbenský přední and Vrbenský nový), always during the fish removal from the net (seine). The monitored determinants were recorded in 30-min intervals inside the net with fish and outside it in 15m distance. During the statistical comparision of the oxygen content and saturation in the net and outside it with the count on fish biomass was statistically signifiant differences in the four of twelve raids evaluated, which means keeping fishes in the net during the yielding was adequately treated by installation of fresh water jet.When the fresh water jet had been stopped worsen of the conditions in the fish net and even in the harvesting pit appeared.eng
dc.date.accepted2012-06-18
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam