Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKozák, Pavel
dc.contributor.authorZrostlík, Jakub
dc.date.accessioned2021-11-19T11:45:17Z
dc.date.available2021-11-19T11:45:17Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-05-04
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/1069
dc.description.abstractCílem mé diplomové práce bylo ověřit technologii chovu kapra obecného (Cyprinius carpio) se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin. Technologie byla testovaná v letech 2010 a 2011. Pro pokus v roce 2010 se použila směs KP Len a obilovina. V roce 2011 byly ryby rozděleny na tři skupiny. První skupina se krmila směsí KP Len, druhá obilovinu a třetí byla držena na přirozené potravě. Pokus probíhal v provozních podmínkách českého rybářství. V průběhu celého vegetačního období se v rámci pravidelných kontrol sledoval průběh růstu a měřily se parametry kvality vody. Hlavními sledovanými parametry byl obsah tuku a kompozice mastných kyselin. Směs KP Len dosáhla signifikantně vyššího obsahu PUFA než skupina ryb přijímající obiloviny, a to jak v roce 2010, tak i 2011. Při porovnání skupin ryb krmených směsí KP Len a příjímající přirozenou potravu v roce 2011 nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly PUFA. Nejvyššího obsahu EPA a DHA v roce 2010 dosáhly ryby přikrmované směsí KP Len. Naopak v roce 2011 signifikantně nejvyšší obsah byl zjištěn ve svalovině ryb držených na přirozené potravěcze
dc.format57 s. (64 956 znaků)
dc.format57 s. (64 956 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKapr obecnýcze
dc.subjecttechnologiecze
dc.subjectPUFAcze
dc.subjectkyselina alfa ? linolenovácze
dc.subjectCommon carpeng
dc.subjecttechnologyeng
dc.subjectPUFAeng
dc.subjectalfa ? linolenic acideng
dc.titlePraktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselincze
dc.title.alternativePractical verification of rearing of common carp with high levels of omega 3 fatty acidseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag24853
dc.description.abstract-translatedThe aim of my thesis was to verify the technology of rearing common carp (Cyprinius carpio) with increased levels of omega 3 fatty acids. The technology was tested in 2010 and 2011. A mixture of KP Len and cereal was used for the experiment in 2010. In 2011, the fish were divided into three groups The first group was fed a mixture of KP Len, the second a type of cereal, and the third was kept on natural feed. The technology was carried out under the conditions of the Czech fishery industry. During the entire growing period the course of growth was monitored as part of the framework of regular checks and the parameters of the quality of water was measured. The main descriptive characteristics was the fat content and composition of fatty acids. The combination of KP Len achieved a significantly higher content of PUFA than the group of fish receiving cereals in 2010 and in 2011. When comparing groups of fish fed a mixture of KP Len and those fed natural feed in 2011, no statistically significant differences in PUFA were detected. In 2010 the fish fed a mixture of KP Len reached the highest content of EPA and DHA. On the contrary, in 2011 the significantly highest content was detected in the muscle of fish kept on natural feed.eng
dc.date.accepted2012-06-19
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam