dc.contributor.advisor | Stejskal, Vlastimil | |
dc.contributor.author | Matoušek, Jan | |
dc.date.accessioned | 2021-11-19T11:45:16Z | |
dc.date.available | 2021-11-19T11:45:16Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-05-04 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/1066 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá problematikou chovu candáta obecného v řízených podmínkách a zkoumá optimální podmínky prostředí pro jeho dobrý růst a přežití. Cílem této práce bylo zjistit vliv různého nasycení vody kyslíkem na přežití, růst, příjem, využití předkládaného krmiva a kondici candáta obecného.
Candáti (průměrná hmotnost 10,3 g; n=810) adaptovaní na příjem suchého krmiva byli umístěni na odchovné nádrže se stejným objemem a podmínkami prostředí. Krmivo bylo předkládáno v ad-libitním množství. Byly testovány tři různé saturace vody kyslíkem se třemi opakováními: normoxie s nasycením 85-95 % O2, hypoxie s nasycením 55-65 % O2 a hyperoxie s nasycením 145-155 % O2. Pokus trval 82 dní a byl rozdělen do pěti období.Na konci každého období bylo provedeno biometrické měření ryb. K vyhodnocení výsledků byly použity ukazatele kumulativního přežití, hmotnostního růstu ryb, množství přijatého krmiva, specifické rychlosti růstu a koeficientu kondice.
Výsledky prokázaly pozitivní vliv hyperoxie na příjem krmiva a růst ryb. U hypoxie bylo sledováno zjevné zpomalení růstu. Za celý pokus byl průměrný kusový přírůstek u jednotlivých skupin ryb následující: normoxie 28,2 g, hyperoxie 37,7 g a hypoxie 22,9 g. | cze |
dc.format | 65 s. | |
dc.format | 65 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | okounovití | cze |
dc.subject | metabolismus ryb | cze |
dc.subject | hyperoxie | cze |
dc.subject | hypoxie | cze |
dc.subject | normoxie | cze |
dc.subject | recirkulační systémy | cze |
dc.subject | percids | eng |
dc.subject | fish metabolism | eng |
dc.subject | hyperoxia | eng |
dc.subject | hypoxia | eng |
dc.subject | normoxia | eng |
dc.subject | recirculating systems | eng |
dc.title | Vliv různého nasycení vody kyslíkem na příjem krmiva a růst candáta obecného (Sander lucioperca) v intenzivním chovu. | cze |
dc.title.alternative | The effect of different oxygen saturation on feed intake and growth of pikeperch (Sander lucioperca) in intensive culture. | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 24843 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis is focused on culture of pikeperch under controlled conditions and tested the optimal environmental conditions for their good growth and survival. The aim of this work was to test the effect of different oxygen saturation on survival, growth, feed intake, feed conversion rate and condition of pikeperch
Pikeperch (mean body weight 10.3 g; n=810) habituated to artificial feed were placed in culture tank of the same volume of water and environmental conditions. Fish were fed ad-libitum. Three different oxygen saturations were tested in triplicate: normoxia with saturation of 85-95% O2, hypoxia with saturation of 55-65% O2 and hyperoxia with saturation of 145-155% O2. The experiment lasted 82 days and was divided into five periods. Biometric measurements of fish were performed at the end of each period. Cumulative survival, fish growth, amount of received feed, specific growth rate and condition factor were used for evaluation of our results.
The results showed the positive effect of hyperoxia on feed intake and growth of fish. Slower growth was observed in hypoxia. The mean weight gain for the whole experiment was followed: normoxia 28.2 g, hyperoxia 37.7 g and hypoxia 22.9 g. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-18 | |
dc.description.department | Fakulta rybářství a ochrany vod | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Rybářství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vod | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |