• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Zpracování a obchod s lososem v České republice

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.072Mb)
    Posudek vedoucího práce (564.0Kb)
    Posudek oponenta práce (395.5Kb)
    Průběh obhajoby práce (16.01Kb)
    Datum
    2009
    Autor
    Koloušek, David
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Na českém trhu se ve významném množství objevuje losos jako komodita. Jeho dostupnost opticky neustále narůstá a zvyšuje se nabídka výrobků z něj. Putuje na náš trh z celého světa, zejména z Norska, Skotska a USA. Celá řada firem, malých, středních i živnostníků se specializuje na dovoz ryb, mezi nimiž většinou losos nechybí. V obchodních řetězcích je možné některé mražené pacifické lososi koupit za cenu českého kapra nebo i pod ní. Fascinující je, že mražená surovina je transportována mnoho tisíc kilometrů třeba až ze západního pobřeží USA. Zdá se, že mezi zákazníky pozvolna stoupá povědomí o této komoditě a zvyšuje se její kvalita a kultura prodeje. Zajímavá je i šířka sortimentu a výrobky z lososa. Na pultech obchodů najdeme lososa čerstvého, mraženého, konzervovaného, uzeného, kaviár, párky, pomazánky atd. S lososem jsem se mohl seznámit jako rybář, kdy jsem se pokoušel na polských a norských řekách a fjordech o jeho ulovení. Patří mezi oblíbené položky mého jídelníčku a v neposlední řadě jsem měl možnost poznat technologii jeho produkce na norských farmách, kde jsem čistil klece, natíral krmné lodě, pomáhal na lososí líhni a během tohoto období jsem měl možnost poznat technologii jeho ''výroby''. V této diplomové práci bych rád uvedl nejdůležitější druhy lososa, z jakých zemí pochází, jaká je technologie výroby nejběžnějších výrobků z nich a provedl šetření mezi firmami, zabývajícími se obchodem s ním. Důležité bylo získat data ze statistického úřadu či některého významného obchodníka na trhu.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/10594
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV